Byggmax vs. Taloon.com vertailu

Nettirautakaupat vertailussa

Tehdäänpä tällainen suppea nettirautakauppojen vertailu asettamalla vastakkain Taloon.com ja Byggmax. Innoituksena vertailuun oli lähinnä molempien hyvin näkyvät mainoskampanjat television puolella. Katsotaan tässä artikkelissa hieman mitä eroja näistä kaupoista löytyy niin hintojen kuin muidenkin alueiden osalta. Ja tärkeimpänä tarkoituksena tällä artikkelilla on kirvoittaa teitä lukijoita kertomaan omia kokemuksianne Taloon.com tai Byggmax kaupoista. Otetaan Netrauta ym. mukaan sitten jollain toisella kerralla.

Nettisivut – Yleistä vertailua

Molempien sivut ovat mielestäni selkeät ja tuotteet ovat heti etusivulta helposti löydettävissä tuotealueittain. Käytettävyydessä voiton vie ehkä niukasti Taloon.com, mutta tämä johtunee tottumuksesta, olenhan ollut heidän asiakkaansa jo vuosia. Taloon.comilla on näyttävästi etusivulla esillä heidän parhaimmat tarjouksensa eri tuoteryhmistä, Byggmaxilla vain yksi tarjous joka sekin on vanhentunut, tosin vain päivällä. Näitä tarjouksia kannattaa pitää silmällä, ainakin taloon.comilla ne ovat välillä OIKEASTI todella hyviä.

Jos vertaillaan ihan vain yrityksiä keskenään löytynee suurin ero liiketoimintatavasta. Taloon.com on selkeästi nimenomaan verkkokauppa, kun taas Byggmax perustaa ahkerasti kivijalkakauppoja uusille paikkakunnille. Tosin Taloon.comillakin on nyt yksi myymälä Vantaan Tammistossa. Karkeasti voidaan sanoa että toinen on pelkästään nettirautakauppa joka on tueksi tai kokeeksi avannut yhden myymälän, toinen taas on perinteinen rautakauppa joka hakee lisämyyntiä ja markkinoita internetin puolelta. Tästä syystä koko vertailuasetelma on ehkä hieman väärä, mutta jatketaan silti.

Tuotevalikoima

Tuotevalikoimaa on helppo arvoida kertomalla molempien liikkeiden omat lupaukset. Byggmax ilmoittaa etusivullaan heiltä löytyvän yli 17 000 tuotetta, Taloon.com taas kertoo valikoimaa löytyvän yli 100 000 artikkelin verran. Pisteet vie siis selkeästi Taloon.com. No tämäkään ei ehkä ole ihan niin mustavalkoista ja valikoiman paremmuus tai huonommuus varmasti vaihtelee tuoteryhmittäin. Myös laskutavoissa voi olla eroavaisuuksia. Yleisvaikutelma kuitenkin on lukujen mukainen, Byggmax vaikuttaa suppeammalta.

Hinnat Byggmax vs. Taloon.com

Ja sitten asiaan, tämähän se kuitenkin kaikkia kiinnostaa. Ajattelin nähdä hieman vaivaa ja poimia eri tuotealueilta jonkin suhteellisen yleisen ja myyvän tuotteen, joka löytyisi molemmista kaupoista. Verrataan sitten tuotteen hintaa (ja hieman valikoimaakin) kauppojen välillä. Koska tämä sivusto on kattoremontteihin keskittynyt, valikoin tuotteita erityisesti myös siltä alueelta.

Puutavara

  • Terassilauta 28×95 uritettu ruskea 1,49€ / m molemmissa.
  • Pohjamaalattu 20×120 ulkoverhouslauta 1,09€/m Byggmax, 1,19€/m Taloon.com.
  • Havuvaneri 12x2500x1200 sama hinta 23,90 / kpl kummassakin.

Valikoimassa Taloon.com parempi

Eristeet

  • Finnfoam FL-300 50mm, Taloon.com 10,45, Byggmax 11,95.
  • Vertailu jäi tähän koska Byggmaxin eristevalikoima todella suppea (5kpl).

Kattotuotteet

Liikkeillä myynnissä eri tuotteet mutta tässä tulee nyt hyvin esille alennusten vaikutus. Byggmax myy Stiili(?) merkkistä tiilikuvio katetta aika tarkalleen samaan hintaa kuin Taloon.com tarjouksessaan Ruukin Tiilikaista. Ruukin tuote on hieman paksumpaa ja ainakin monien mielikuvissa laadukas tuote. Taloon.comilla on kattotuotteissa noin 100 x parempi valikoima ja juuri nyt kaikesta keskimäärin 20% alennus, joten pisteet sinne.

Muita poimintoja

  • Akkuporakone AEG PRO18V BSB 18G2 LI 152C Byggmax 141€ ja Taloon.com 189,90€.

Yleisesti Byggmax vs. Taloon.com vertailusta

Hintojen vertaaminen osoittautui todella vaikeaksi, jopa mahdottomaksi. Kaupoista löytyi hyvin vähän samoja tuotteita joita olisi voinut suoraan verrata. Myös Byggmaxin suppea valikoima asetti haasteita vertailulle. Usein kävi myös niin että löydettyäni jonkin molemmista kaupoista löytyvän tuotteen totesin niiden hintojen olevan niin lähellä toisiaan etten viitsinyt niitä tänne poimia. Tällaisia tuotteita olivat esimerkiksi Pihla ovet ja ikkunat sekä Narvi kiukaat.

Vaikka tähän vertailuun olisi otettu mukaan vielä Netrautakin, olisi nettirautakauppojen voittaja melko selvä. Taloon.com on aivan ylivoimainen tuotevalikoimallaan. Lisäksi kuukausittain vaihtuvat erikoistarjoukset ovat joskus todella houkuttelevia. Tarjouksia on myös jaoteltu sopivasti eri tuoteryhmiin.

Jos haluaa ostaa netistä on Taloon.com oikea osoite. Jos taas haluaa vierailla liikkeessä ovat Byggmax, K-rauta, Stark, Bauhaus yms. jokainen hyviä vaihtoehtoja. Nettikauppojen ja myymälöiden välinen vertailu taas on kokonaan toinen ja oma lukunsa.

Kokemuksia Taloon.com tai Byggmax verkkokaupoista

Kirjoita alla olevalla kommentointilomakkeella omia tai vaikka naapurisi kokemuksia artikkelin kaupoista ja niistä tilaamisesta. Mitkä olivat toimitusaika ja kulut ja menikö kaikki niinkuin piti?

Be the first to comment on "Byggmax vs. Taloon.com vertailu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Laskutoimituksella varmistetaan että olet ihminen. * Tarkistusnumero on vanhentunut. Lataa uudelleen viereisistä nuolista.