Kysy rakennusmestarilta

Avataanpa tällainen uusi osio. Jotenkin uskon että monilla olisi kysymyksiä rakennusalan ammattilaiselle, liittyen esimerkiksi kattoremonttiin, luvitukseen, ja kaikkeen rakentamiseen ja remontointiin yleensäkin. Taustajoukossamme on useita kokeneita rakennusalan ammattilaisia, rakennusmestareita ja insinöörejä, he vastaavat mielellään kysymyksiinne. Käytä siis tilaisuus hyödyksi ja kysy ihan ilmaiseksi mitä haluat rakentamisesta tietää.

Kysymyksen voit jättää alla olevalla kommentointilomakkeella. Se julkaistaan tarkastuksen jälkeen, yleensä noin 24h sisällä. Julkaisun yhteydessä saat yleensä myös heti vastauksen kysymykseesi. Jos asia vaatii lisäselvityksiä ja vie pidemmän aikaa kerromme siitäkin. Käyttämällä oikeaa sähköpostiosoitettasi voimme tarvittaessa olla yhteydessä. Ensimmäinen kysyjä ole hyvä!

4 Comments on "Kysy rakennusmestarilta"

 1. Savolaenen | 5.11.2017 at 18.59 | Vastaa

  Moi. Omakotitalossamme on käsittäkseni ns. valesokkeli. Mitä se tarkoittaa ja onko se suurikin riski? Voiko sille tehdä jotain?

  • erikoismestari | 5.11.2017 at 19.55 | Vastaa

   Moro. Valesokkeli on nimensä mukainen. Ulkoa katsottuna talossa on maasta selvästi kohoava sokkeli, mutta sisäpuolella lattia on käytännössä ulkopuolisen maanpinnan tasalla. Eli jos taloonne ulko-ovella ei ole minkäänlaista porrasta / korotusta on kyseessä valesokkeli rakenne.
   Valitettavasti on todettava että kyseinen rakenne on hyvin yleinen kosteusongelmien aiheuttaja. Ei pidä kuitenkaan huolestua ja automaattisesti olettaa teilläkin olevan hometalo tms. Kaikki voi olla aivan kunnossa, varsinkin jos mitään ongelmia ei ole havaittu. Kaikissa taloissa, mutta varsinkin valesokkelillisissa, on tärkeää huolehtia rakennuksen ympäristön kuivatuksesta. Johtakaa sadevedet kauaksi ja pitäkää salaojitus kunnossa. Jos kuivatusjärjestelmä epäilyttää ei ole liioiteltua kaivaa talon reunustaa auki ja hoitaa salaojitus ja maakerrokset kuntoon. Tässä tarvitaan jo hieman asiantuntemusta, samoin kuin mahdollisessa sokkelin / perusmuurin / anturan vesieristyksessä. Eli lyhyesti ei syytä huoleen mutta kyseessä ns. riskirakenne joka kannattaa tiedostaa. Tässä vielä linkki rakennustieto.fi verkkosivuille josta löytyy asiallista lisätietoa.

 2. Tervehdys! Väliseinäartikkelisi oli hyvin mielenkiintoinen. Aiheeseen liittyen: asun vanhassa 20-luvulla rakennetussa puutalossa, jonka piirustuksista ei selviä erään seinän kantavuus. Osa noista mainitsemistasi kantavan seinän kriteereistä täyttyy, osa ei. Miten selvitän tai selvitytän onko seinä kantava vai ei, entä onko seinän rakennetta mahdollista luodata ilman että kipsilevyä irroittaa/hajoittaa?

  • erikoismestari | 29.1.2018 at 18.08 | Vastaa

   Pahoittelen myöhäistä vastausta. Viestisi oli kadonnut roskaviestien joukkoon… vaikka ei toki sitä ollut. Seinän kantavuuden varmaan selvittämiseen suosittelen alan ammattilaisen kylään kutsumista. Näin netin välityksellä kaikki on enemmän tai vähemmän arvailua. Sen sijaan jälkimmäiseen kysymykseen on helpompi vastata, kyllä on mahdollista. Konevuokraamosta voit käydä vuokraamassa rakenneilmaisimen joka oikein käytettynä näyttää esimerkiksi seinän koolaukset ja muut ei metalliset rakenteet (tämä siis erona pelkkään putkien / kaapeleiden “haistelijaan”). Rakenneilmaisimia on myös myytävänä hyvin edullisestikin, mutta vuokratusta hyvästä on lienee enemmän hyötyä kuin ostetusta huonosta.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


Laskutoimituksella varmistetaan että olet ihminen. * Tarkistusnumero on vanhentunut. Lataa uudelleen viereisistä nuolista.